Трима грузинци и един руски гражданин са задържани във връзка със серия от грабежи от апартаменти в Поморие, съобщиха от МВР-Бургас.

От там уточняват, че на 13 октомври около 22.07 ч. в Районно управление - Поморие е получено съобщение от 52 годишен софиянец, собственик на апартамент в апарткомплекс, разположен в поморийската местност "Кротиря" за това, че в апартамента му проникнали четирима мъже /информация за това придобил своевременно през монтирана в апартамента камера/.

Служителите на реда задържали извършителите на деянието – това са трима грузински граждани навъзраст от 18 до 37 години и 38 годишен руски гражданин.

Констатирано е, че в апарткомплекса са разбити вратите на девет необитаеми към момента апартаменти.

Хванат в крачка: Полицаи спипаха рецидивист с чувал с крадени вещи при обход

В резултат на допълнителните полицейски действия е установено, че четиримата се придвижвали с автомобил, управляван от 37 годишния грузински гражданин.

Той е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като втората проба била положителна за употреба на кокаин и канабис.

Грузинецът отказал да даде кръв и урина за химичен анализ.

Задържан е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет.

Впоследствие срока на задържането му е удължен с прокурорско постановление до 72 часа, както и на останалите му съучастници, които са привлечени в качеството на обвиняеми.

Работата по случая продължава.