Съюзът на собствениците в Слънчев бряг  ще съди EVN
Съюзът на собствениците в Слънчев бряг ще съди EVN / netinfo

Колективен иск срещу EVN заради аварията с тока на 5 юли ще внесе  Съюзът на собствениците в Слънчев бряг. Това решиха хотелиерите на днешното заседание на УС на сдружението. След това всеки хотелиер или ресторантьор ще внесе самостоятелен иск за обезщетение за загубите, които е претърпял.

Щетите ще бъдат установени чрез протоколи за бракувана храна, за изгорели електро уреди, с документи за пропуснати ползи от закуската и обяда на туристите, както и с отлив на конкретен брой туристи, отказали резервация в този период- съобщават от Съюза. Според хотелиерите загубите реално могат да се отчитат и през следващата година.В  момента се сключват договорите за следващия сезон и е възможно туроператорските фирми да се откажат да водят туристи в Слънчев бряг, ако са били свидетели на спирането на тока.

 Днес трябваше да има обща среща с представители на електропреносното дружество, но от EVN изпратиха писмо до медиите, че не са били уведомени своевременно за нея.  Разговори между двете страни са планирани  на 5 август. Според адвоката на Съюза на собствениците Александър Кръстанов от писмото, което EVN изпрати днес, става ясно, че аварията е следствие от планов ремонт, за който сдружението не е било уведомено.