басейн
басейн / iStock/Getty Images
Шумни дебати и неприсъщи за общински съветници подмятания по адрес на колеги предизвика предложението на управниците от ГЕРБ – студентите от филиала на НХА в Бургас да използват безплатно общинските басейни. Искането за преподавателите им пък е да спят без да плащат в базите на Общинското предприятие „Спортни имоти“.
 
В съвсем свободен стил Георги Дражев даде да се разбере, че подобен жест от страна на администрацията никак не му се нрави: „Някак не разбирам целта на това предложение. Няма спор… и аз искам всички да са красиви, богати и здрави, но нека спрем с тези подаръци! Някой може ли да ми обясни какво точно ще кажем на студентите в другите университети?“, запита Дражев.
 
Световният ни шампион Антон Коджабашев изглежда за пръв път подкрепи колегата си, като беше далеч по-краен в изказванията си: „Аз не съм чувал в световната история на изобразителното изкуство – някой художник да е бил запален плувец. Всъщност в тази докладна има нещо хубаво и то е, че художниците няма да окупират залата за щангистите ни. Така спортистите ще могат да се подготвят по-добре за големи първенства, а вниманието им няма да е заето от четки и боички.“

Въпреки отпора на опозиционерите в местния парламент, докладната беше гласувана положително с 34 гласа „За“. Само четирима бяха против.