Стартира разяснителната кампания за безплатно саниране на малки блокове
Стартира разяснителната кампания за безплатно саниране на малки блокове / netinfo

Община Бургас започва мащабна информационна кампания, която ще разяснява на собствениците на апартаменти в по-малките блокове как да кандидатстват за безплатно саниране по Националната програма за енергийна ефективност.
Първата среща от кампанията ще се проведе следващия четвъртък, 14 януари, в сградата на НХК от 18:00 часа. Експерти от Община Бургас ще обяснят какви са последните промени в Програмата за енергийна ефективност и ще отговарят на поставени въпроси.
В Програмата за безплатно саниране вече може да се включат блокове с по-малко от 36 жилища и тухлени сгради, в които поне 60% от разгънатата застроена площ са апартаменти. За да отговарят на условията, тези кооперации трябва да са проектирани преди 26 април 1999 г.
Условията за участие не са променени. Необходимо е да бъде учредено Сдружение на собствениците по ЗУЕС и подаване на заявление по образец до Община Бургас.
Всички образци са качени на официалния сайт на Община Бургас: http://www.burgas.bg/bg/info/index/890
За допълнителна информация може да се консултирате с експертите, отговарящи за Програмата на тел. 056 907 294- Община Бургас, както и на следните мобилни телефони:
За к-с "Славейков" , "Изгрев", "Зорница", кв. "Долно Езерово" и гр. Българово- Диляна Тодорова- 0889 603 696;
За ЦГЧ, "Възраждане", "Братя Миладинови" и "Лазур" - Мария Георгиева- 0889 607 142;
За к-с "Меден рудник" и "Победа"- Цветелина Костова - 0889 603 266.