/ Община Бургас
Книга със събраните стихотворения на Николай Искъров ще бъде представена от 18.00 часа утре в зала „Георги Баев“ на Културен център „Морско казино“. Нейното заглавие е „Скитникът на моята душа“, издателство на къща „Знаци“. Съдържа 126 творби на един от най-талантливите поети, загинал през 2001 година в автомобилна катастрофа.

Уникална антология на починалите бургаски поети и художници

Освен поезията на автора, са добавени слова за него от Недялко Йорданов, Керана Ангелова и Владимир Янев. На последна корица има думи на Румен Леонидов, написани специално за това издание. Книгата съдържа и интервю с Николай Искъров от 1996 година, публикувано тогава в националния вестник "Континент".

Прокурор Николай Искъров беше председател на писателското дружество в Бургас, един от основателите на националното списание "Море". Носител е на десетки местни и национални литературни награди. Утре вечер ще прозвучат негови стихове, изпълнени от актьора Никола Парашкевов и музика в изпълнение на Тодор Тодоров.

Ще бъде излъчен тринадесет минутен филм за него по идея и монтаж на Нели Колева. Кадри и снимки за лентата са предоставени от БНТ, Регионална библиотека "Пейо Яворов", децата на Николай и приятели. Входът за вечерта е свободен.