Созопол и Корфу заедно в помощ на различни социални групи
Созопол и Корфу заедно в помощ на различни социални групи / netinfo

Двудневно посещение на представители на община Созопол и местни предприемачи и хотелиери в град Корфу се проведе в рамките на проект „ Без граници за добрия мениджър". Това е второ посещение на представители на Созопол в гръцкия курорт по проекта, което имаше за цел да бъдат обменени добри практики между представителите на двата туристически града, както и запознаване със стратегии и споделяне на опит за включване в туристическия бранш на хора от различни уязвими социални групи. По време на дискусиите бе отделено и време за обсъждане на ситуацията в туризма по време на криза.
Работната среща продължи с анализ на добрите туристически практики в Созопол.
Особен интерес за представителите на община Созопол предизвика лекцията на Василиос Лаоподис, председател на неправителствената организация Culture Polis. Той засегна темата за проблемите на местното предприемачество по време на криза и изложи възможностите за печеливша комбинация от земеделие, културно наследство и туризъм.
Сред основните въпроси, които бяха разгледани и дискутирани бяха възможностите за маркетинг, привличане на туристи, преодоляване на сезонността и повишаване качеството на туристическия продукт.
Обобощени бяха основните положения и стратегии при прилагане на подходите за социалното включване на представители на различни социални групи в икономическия живот на общините, както и възможностите това да подобри и разнообрази бизнес средата.