Социалистите почетоха 9 септември
Социалистите почетоха 9 септември / netinfo

Социалистите почетоха 9 септември
netinfo

С решение на ИБ на Общинския съвет на Българската социалистическа партия в Бургас, бе организирано честване на 9-ти септември с полагане на цветя на паметниците на антифашистите Аврам Яков, Никола Ботушев, Димчо Карагьозов, Асен Златаров, Велислав Драмов, Николай Лъсков, Щерю Воденичаров, Атанас Манчев, Никола Кофраджиев, Владимир Зографов, Теохар Бакърджиев, Янко Андонов и Иван Рашев.

Социалистите почетоха 9 септември
netinfo


Цвете бе поднесено и на паметника на земеделския трибун Александър Стамболийски, с  чиято мъченическа смърт започва обединената борба на комунистите земеделци срещу фашизма в България.
Цветя се поднесоха също така и на паметника на Съветската армия в Бургас, както и на паметната плоча на съветските офицери, загинали на 2 ноември 1944 година при обезвредяване на мина край град Поморие – майор Иван Поликарпович Косабукин, капитан Николай Прокофиевич Шайтир, ст. лейт. Николай Сергеевич Савченко и мл. лейт. Алексей Рубцов.
На събитието присъстваха председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов и част от членовете на Изпълнителното бюро – Тинка Желязкова, Тодор Ненов и Дафинка Главанска.