/ БГНЕС
Бизнесменът бил с папка по главата една от инспекторките, блъснал нейна колежа
53-годишен собственик на бистро "Кобра" на Южния плаж в Слънчев бряг беше задържан от полицията за 24 часа, след като е нанесъл удари с папка по главата служителка от Инспекцията по труда в Бургас, а след това е блъснал нейна колежка.

Нападнаха и биха горски служители, докато пишели акт за незаконна сеч

Екшънът се разиграл към 16.15 часа, на 18 август, съобщи Областната дирекция на МВР. Двете инспекторки - едната на възраст 27 години, а другата на 36 години, пристигнали на проверка в заведението за законността при наемане на работа на български и чужди граждани.
 

От Инспекцията по труда внесоха и допълнително уточнения по случая: Докато установяват данните на работещите в обекта, контролните органи забелязали лице, видимо под 18 години, да почиства тоалетната, което напуснало, без да попълни задължителната декларация за условията на труд. Инспекторите помолили управителката на заведението да го доведе.

Нападнаха горски служител в Кюстендилско

Но междувременно се появил мъж, който също се представил за управител. За поздрав към държавните служители, той изсипал порой от обиди и ругатни. После изтръгнал папката от ръцете на едната инспекторка и започнал да я налага с нея. Към другата също проявил агресия.

Жените напуснали бистрото и потърсили съдействие от полицията. Органите на реда бързо пристигнали на мястото, но нападателят вече бил тръгнал. Не след дълго е бил задържан.

Нападнаха полицай с дръжка от брадва при екшън за залавяне на бракониери

По случая е образувано досъдебно производство. Инспекцията по труда продължава проверката на обекта.

Според неофициална информация, собственикът на заведението е общински съветник.