Нападнаха горски служител в Кюстендилско
Нападнаха горски служител в Кюстендилско / DarikNews.bg, архив

За пореден път е извършено посегателство върху горски инспектор, съобщават от Изпълнителна агенция по горите.

Служител от Регионалната дирекция по горите-Кюстендил, е бил нападнат в събота вечерта в местен ресторант по време на вечеря от бракониер от село Уши. Агресията е в отговор на съставени преди години актове по Закона за лова и опазване на дивеча от същия инспектор на нападателя.

Още с влизане в заведението горският служител и неговото семейство получили устни заплахи от съпругата на бракониера, че не са желани на това място. Инспекторът решил, че ще напусне заведението, за да не бъде притеснявано семейството му. Тръгвайки си, той бил нападнат от бракониера и ударен силно с юмрук по главата, посочват от агенцията по горите.

Извикана е спешно полицейска група от РУП-Кюстендил, която се отзовала веднага. По случая е образувано дело.

Вследствие на засилените мерки за контрол по опазването на горските територии, наложени в последната година, горските инспектори от РДГ в цялата страна нееднократно са заплашвани от нарушители на закона, отбелязват от агенцията по горите.

Те осъждат строго всяко посегателство върху нейните служители, които ще продължават да извършват контрол по опазването на горските територии и да налагат строги санкции за всички, които нарушават законовите нормативни актове.