След ремонта не хвърляйте наляво-надясно
След ремонта не хвърляйте наляво-надясно / Дарик Добрич

Община Бургас напомня, че продължава безплатната услуга за извозване на отпадъците след домашен ремонт. За целта всички бургазлии, изхвърлящи отпадъци след строителни ремонти трябва да направят следните постъпки за безплатно извозване:

1. Стопанинът, произвел строителни и едрогабаритни отпадъци, е необходимо да подаде заявка за извозване на телефон 056 852 337, за уточняване на дата, час и адрес на транспортирането

2. Строителните отпадъци трябва да бъдат поставени в чували, а по-едрогабаритните – във вид удобен за товарене. Количеството на боклуците не трябва да надхвърля 3 кубически метра.

3. В самия ден за извозване чувалите и останалите късове трябва да бъдат изнесени на място, до което е осигурен лесен подход за специализирания автомобил на изпълнителя.

4. Консорциум "Титан Бургас" е длъжен да извози отпадъците до 48 часа. Извозването е в интервала от 8 до 16 часа, от понеделник до събота и между 8 и 12 часа за неделя и в празничните дни.

При неспазване на тези изисквания, отпадъците няма да бъдат обслужени и отговорността за тяхното третиране и транспортиране носи стопанинът, предупредиха от пресцентъра на общинска администрация.