След инцидента с изгорял бар, Министерството на туризма извърши проверка относно състоянието на морски плаж „Къмпинг Китен“, съобщиха от министерството.

Длъжностните лица са констатирали неизпълнения на основни договорни задължения. Установени са лошо санитарно-хигиенно поддържане, химически тоалетни, разположени в дюните, както и отворено електрическо табло с високо напрежение и оголени кабели, преминаващи през дюните, които създават предпоставка за сериозни инциденти.

Каква е основната версия за свлачището край „Албена”

До дружеството наемател на плажа „Парадайз Тур“ ЕООД е изпратено писмо с предупреждение в 3-дневен срок да бъдат отстранени описаните по-горе неизпълнения, като за предприетите действия следва да уведомят писмено министерството.

Министерството изпрати писма за съдействие и до Областния управител на Бургас, до кмета на община Приморско, както и до електроразпределително дружество EVN България за обезопасяване на видимите електрически кабели. 

Проверяващият екип е установил, че след пожара в плажното заведение на плаж „Къмпинг Китен“, дружеството наемател вече е почистило района.