Иззеха голямо количество обработен и необработен амфетамин, задържаха двама души
Двама задържани, голямо количество обработен и необработен амфетамин и мобилна лаборатория за производството на въпросния наркотик, са резултатите от провежданата и към момента на територията на бургаския квартал "Победа" специализирана полицейска операция. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Задържаните са криминално проявени. В началото на март тслужители на Първо Районно управление извършиха претърсване в обитаваната от двамата мъже къща, разположена на ул. "Кракра".

ОД на МВР-Бургас

Тогава в жилището на 48-годишния бургазлия бяха намерени и иззети два стъклени буркана, съдържащи суха тревна маса с общо тегло около 250 грама, реагирала при направения полеви наркотест на амфетамин ("друсан чай"), а от първия етаж на къщата, обитаван от 26-годишния бургазлия, бе намерено и иззето бурканче с 15 грама амфетамин.

Открити бяха монети и книжни банкноти на обща стойност от 2500 лева. В хода на днешната спецакция са извършени проверки и на други три адреса в кв. "Победа", като на един от тях са открити множество празни джъмпъри, течност за обработване на сухата тревна маса, представляваща основата на т.нар. друсан чай, както и съоръжението за пръскането на тревната маса. 

Установени са и лица, закупили от задържаните бургазлии наркотични вещества. Те са разпитани в качеството на свидетели.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Галя Тенева, БТА