„Шведска маса” се превърна в мазна евроориенталщина
„Шведска маса” се превърна в мазна евроориенталщина / колаж: Атанас Аргиров
„Шведска маса” се превърна в мазна евроориенталщина
72263
„Шведска маса” се превърна в мазна евроориенталщина
  • „Шведска маса” се превърна в мазна евроориенталщина

И отпочна се ново седмодневие и пророци плъзнаха по агората и заговориха на човеците думи елейни и обещаваха реки от мед и масло да потекат.

Първом в деня на армията шествие войнско имаше и главата държавна Росий Плевнелий яви се войните да поздрави и парада на метални птици самолетящи да приеме. Но дъждец запръска и самолетящите птици не излетяха, щото крилата намокриха им се и излагация голяма случи се пред свои пред чужди.

Тогаз из мъртвите северозападни полета яви се младият безцензор Николо Бареций и на людете рече им „Истина ви казвам, ако аз стана пръв болярин, парад многохиляден ще има и аз ще го водя“ , пък после обеща казармата да върне и обеща много работа, университет и пътища и още чудеса тъй прекрасни.

Но туй тъй щяло да случи се, само ако гласовете си му дадяли.

Но гласовете искаха и други и те обещаваха работа, образование и здраве, и пари, и пътища.

А гербератор Ленторезец Първокопник като чу какво говорят другите, засмя се и рече, че и овцете знаят, че той само може пътища да строи и спортни зали и северни тангенти и южни дъги.

Но мина се малко време и излезе някой си човек и оплака се, че боляринът НедоВолен Сидерий бил го бил, а боляринът отвърна му, че туй лъжа е и сквернословие голямо.

Тъй в дрязги и скандали злостни седмодневието премина и до петък стигна се, когато крава излая, кон изцвили, куче изкукурига, а котка изгрухтя, като славей.

И след тия знамения страшни и поличби ужасни започна предаването „Шведска маса“ и тогава вредом настана рев, вой и скърцание със зъби, а родът человечески беше предаден на гибел телесна и погибление духовно.

Първо водещите Максимовсон и Калудовсон заломотиха по стар обичай безмислени и безумни слова. Затова и тази хроника безумна и безмислена е и ви се чудя, що четете я изобщо.

За отскок и за енергизиране на ушните миди на слушателите беше радиоизпусната песента на Стефифешън „Богатство“. Беше потресаващо фалшиво и покъртително отвратно за слушане, но радиоводещите се радваха много на тази музикална гнъс.

Последва обаждане на бат Недко от сърдитото село Черноград, където местните страдали от отпадането на „Черноморец“ в „Б“ група.

В чест на този крах на бургаския футбол беше радиоизпусната песента на група Ленинград „Ты охуительна“, като името й беше преведено от псевдолингвиста Калудовсон като „Ти си много хубава“, а анархистът Максимовсон изрази несъгласие с такъв буквален и некадърен превод.

Последва рубриката „Колосални простотии“, в която място намериха обявления от типа на „Продава употребяван, запазен балатум“, „Детективска агенция следи изневери, съпрузи, проблемни деца” и втрещяващото „Тошко – специалист по всякакви масажи, без еротичен”.

Позвъни и служител на погребална фирма „Листопад“ и каза в ефир, че предлага ковчези с безжичен интернет и химическа тоалетна.

Неусетно се стигна и до основната тема „Европейци или ориенталци сме ние, българите?“

Ванко Терзиев обясни, че в ЕС вече не може да се излежаваме по бюрата и да се натискаме с колежки, а трябва да бачкаме.

Римлянина  изрази мнение, че българите са с десет степени по-добри от европейците, защото ги учим на хубави неща, понеже ни взимат българските мъже за плейбои, жените ни за проститутки, а децата ни печелят всичките им конкурси и състезания.

Беше радиоизпусната и анкета на репортера Михаил Калошев. Той беше омаломощил с питания 29 души българи по улиците на бургас и хората масово отвръщаха, че сме ориенталци.

Накрая прогнозира, че с този износ на български гении към Европа някой ден ще съборим Европейския съюз.

Борката взе думата и радикално ни обяви за „генетично увредени помияри”. После изнесе кратко слово, от което стана ясно, че не сме нито европейци нито ориенталци. Борката приведе доказателства за своята теза,  като запита какво би станало ако се окаже, че жената на английския премиер взима пари от австрийския лобист Хохегер и после попита какво би станало ако хванат такъв нарушител в ориенталските страни. Оказа се, че в Англия ще свалят премиера и ще осъдят жена му, а в ориенталските страни на крадеца ще му отрежат ръката и ще го обесят. Но тъй като това не ставало у нас, значи ние, според Борката, не сме ни ориенталци, ни европейци.

Радо изрази радостта си от това, че щом е генетично увреден, значи щял да ходи до остров Света Анастасия с намален билет и подшушна, че държи Борката с компромат. Тутакси се заформи шведска радиоинтрига.

Между другото, увредените мозъци Калудовсон и Максимовсон през цялото предаване се заяждаха с невинния новинар Калошев, който до такава степен се смути, че нарече Гаетано Доницети „Гуентанамо Доницети”. А неговата „Любовен елексир” – „комична комедия”. За което двамата дърти тролове го разковаха от подигравки.

В края на безумното предаване зазвуча афганистански рап със заглавие „Дюння” и всичко изгуби смисъл.

Следващата седмица двамата вагабонти се заканиха да се върнат отново на радиоместопрестъплението.