„Шведска маса” се излекува от тъпота, но се разболя от малоумие
„Шведска маса” се излекува от тъпота, но се разболя от малоумие / netinfo
„Шведска маса” се излекува от тъпота, но се разболя от малоумие
22577
„Шведска маса” се излекува от тъпота, но се разболя от малоумие
  • „Шведска маса” се излекува от тъпота, но се разболя от малоумие

Доказано нездравословното за душевното равновесие на слушателите предаване „Шведска маса" се разболя от тежка форма на малоумие.

Двамата водещи Весо Максимовсон и колегата му Красимир Калудовсон превърнаха океана от глупотевини в главите си в оръжие и поразиха като хекатомба с него аудиторията в радиус от 60 километра, т.е от Бургас до Карнобат всички слушатели ги ругаха и чумосваха.

Първоначално нищо неподозиращите слушащи бяха омерзени с гръцки рап, който премина като с валяк през слуха им.

След това водещите сричаха вестници и коментираха заглавия на статии, като видимо се забавляваха по своя си ...хм...изнервящ начин. Прочитът им беше удавен от смях, грохот и хохот. Ама на какво се смееха, не можаха разумно да отговорят, то пък и никой не ги и пита.

Накратко двамата поведоха лек лингвистичен спор дали турският град Ерзурум се изписва Ерзурум или Ерзерум. Максимовсон зурумеше, а Калудовсон зерумеше като се позоваваше на автора на статията в един бургаски вестник. Накрая ерзуруменето спря от само себе си.

Основната тема на предаването беше посветена на бургаското здравеопазване.

Първо се обади слушателят Р.Р и обяви, че на входа на бургаска болница бил залепен призив към пациентите да звънят на определен телефон, където да дават сигнали за корупция. Пък отдолу под призива неизвестен автор сложил цифрата 300 лева.

Максимовсон извика „Нагоре, нагоре"...с една дума според него сумата била недостатъчна.

Последва обаждане от слушателя Н.К, който каза, че лично е пострадал от бурагаски лекари  и ги нарече джелати, пък после добави, че ходи до София за сериозни проблеми, а за сърце до Ямбол.

Тук някъде Калудовсон реши да демонстрира висока селска класа на висок селски бек  и обясни, че поддържа сърдечния си мускул с 20 грама уиски на вечер, но скри, че към него добавя и около 500 грама кола-кола

Пак тук Максимовсон се изсмя презрително на тия алкохолни делириуми на съратника си швед. Хората останаха с впечатление от ехидната усмивка, че ако алкохолът, който е изпил Максимовсон, се разлее в залата на Бургаската опера, ще се получи аквариум...но пък Весо хитро коментира, че това означава, че е здрав.

След туй звънна неизвестен слушател и сподели за един истински диагностичен феномен на бургаски лекари. Оказа се, че жената на слушателя получила инсулт, но три дни я разкарвали и накрая я пратили на психиатър, т.е инсултът в Бургас се лекувал с психоанализа. Брависимо, това е то бургаска методика, която преобръща медицината с хастара навън.

Младото дарование Стан Димитров направи хирургически разрез на общественото мнение и се оказа, че мнението на бургаските общественици за местното здравеопазване е по-скоро положително.

В сериала „Непресъхващо лове" главният герой Стамат получи просветление свише и реши да стане таксиметърджия, защото с таз романтична професия реши, че може да си върне любовта на любимата Хортензия, която го заряза след 7 годишни напразни опити да го приеме в своята светая светих моминска, демек да го възнагради със своята превръщаща се във все по-голямо бреме за всички девственост. Уви и в тази серия нямаше секс и последните 48 рекламодатели напуснаха сериала, сал един секс шоп с името „Перпетум вибраториле" остана като спонсор.

Друг студен душ поля оределите фенове на „Шведска маса". Оказа се, че сценарният екип на комикса „Приключенията на горещата индийска жена Савита Бхабхи" е в отпуск до 20 октомври и така бяха покосени нарасналите нужди за все по-пълно самозадоволяване на широките народни маси или поне на недоволната част от тях.

Накрая се оказа, че всички членове на организационния комитет на церемонията „Най-тъпо радиошоу на годината"  вкупом се отказали от церемонията, защото било повече от ясно от проучванията, че „Шведска маса" щяла да спечели с обезкуражаващо висока преднина пред всички други радиошоу програми в Източна Европа.

Така беше сложен финал на поредното издание на предаването, на което консилиум от уважавани световни психиатри сложи диагноза „прогресиращо малоумие, кретенизъм и инфантилност, дебилност и истеричен кикот, остра логорея, видима шизофрения и още купища знайни и незнайни ментални увреждания.

Избрано от напращелия днешен идиотизъм можете да чуете в звуковия файл под снимката