„Шведска маса” обяви февруарските протести за безсмислени
„Шведска маса” обяви февруарските протести за безсмислени / колаж: Ангел Иванов
„Шведска маса” обяви февруарските протести за безсмислени
63647
„Шведска маса” обяви февруарските протести за безсмислени
  • „Шведска маса” обяви февруарските протести за безсмислени

 

И отпочна се нов седмоднев от времето разделно, що предизборна кампания зовяха го. И в страната с големина на длан човешка станаха големи неща. Първом един от болярите Му на Оногова, който по 50 000 автогарфа седмично дава, се разприказва със слова хулни и непочтителни към първият болярин на старата вътрешна стража.

Велможата Мирославний Аграрий оплака се, че го слухтяли подло и чували що дума и с кого хортува и тъй ден сле ден нощ след нощ. И затуй той и другите вече мълчали, ама се не издържало и той да викнел  „баста” решил бил и като каза „баста”, бастиса всеславния гербератор и верния му Цветоцветний.

А пък от племето на ПЕСоглавците дочу се, че държавата като една човешка длан от лошави и престъпне люде била ръководена и крамолическа порпаганда навред чу се. Оказа се, че брат брата подслушвал е и подслушането диплил за черни дни. И тогаз вече никой в никого не вярваше, само 15- годишните в Него вярваха и след пет години за глава държавна готовност изявиха да го подкрепят... ама туй не го казаха 15- годишните, а той, щото тъй свикнал е сам да си върши работата.

Тъй стигна се до петък, слънце изгря, крава излая, котка в морето хвърли се, агне изкукурига, а петел измуча. Тогаз след тия знамения навред настана рев, вой и скърцание със зъби, а родът человечески беше предаден на гибел телесна и погибление духовно.

Сред това изпитание за людете появиха се двама лъжепророци и слова скверни захортуваха, та да объркат душите хорски. Тия две гнъсни радиоизчадия Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон зовяха се, пък предаването „Шведска маса” отпочнаха.

В началото запя песен, викна и измуча Доника Венкова. Пя, та се къса сиромахинята за пирони, пукнатини, очи от влага и стая с мъртвешки очи и всичко това посветено на липсата на жизнено пространство сред младите семейства.

След нея беше радиоизпуснат Михаил Йончев, който пък без никакво оповестяване изпя песента „Трепети”, прекръстена на „Изтръпнал крак”. Баш в този момент позвъни д-р Влагов, за да обяви, че пролетта дойде, кърът се отвори и притежателите на водомери да ползвали гумени предпазители, че да не хванели хрема.

Последва рубриката „Центрофуга”, в която гостува кандидат-депутатът Стефан Цинцарски. Човекът се видя в чудо. Подлите водещи обявиха, че бил леководолаз, ама всъщност имал фигура на тежководолаз. После зълодяите го питаха дали няма да ходи да се гмурка на Малдивските острови на сметката на някоя компания, за да прокара лобистки закон.

Дори го питаха дали не си е платил, за да влезе в листата, ама той рече, че фамилията му било цинцарска и не давал току тъй, а освен това решавал сам къде и кога да се гмурка.

След него се зададе питане дали е имало смисъл от протестите през февруари, на което Борко изрева в телефона, че нямало никакъв смисъл, защото народът ни бил безсмислен и дълго кълна някаква гаражна мастия на име Надка и някой си Иван, които навредили на десницата, ама на коя десница и къде, не обясни.

Ники обяви, че българският народ обичал да бъде лъган, затова сеел тъпанари и затуй го биели като тъпан.

Иван Терзиев в стихове обясни, че от протестите имало смисъл, ама нямало смисъл.

След него анонимен слушате призова да има само една партия у нас, а иначе протестите трябвало да продължат.

Римлянинът обясни, че протестите изкарали гладните хора на улицата, ама там ги поели странни водачи. После разказа история на един българин работник в Русия, който изял и изпил парите си и се върнал в България, а жена му накарала децата да подскачат и да викат възторжено „Ура, тате си дойде с голите... „м*де”. Това общо взето били протестите...едни голи ...хм... м*де.

Подслушвателят Петков слуша предаването и се включи, за да разясни, че протестите са били активно мероприятие, чиито цели били постигнати. Накрая предрече, че до края на годината ще има още избори.

Ники отново се обади и рече, от Токио през Берлин до Рим римлянинът е неотразим.

Бат Коста беше много изчерпателен с тезата си, че протестите са тръгнали и са били подкрепени от наивници на средна възраст, но после всички ручали жабетата. Затова призова да се избере най-малкото зло. А иначе на всички избори българите избирали мръсната пяна, а не курбана.

Стефан вся смут като обясни, че никой не знаел за какво протестира, после добави, че за всичко било виновно ниското напрежение на електричеството. Тук нервите на Максимовсон не издържаха и той дръпна шалтера на предаването.

Чуйте дивната идиотия в звуковия файл