/ psypost.org
Бившият кметски наместник на село Орлинци Лиляна Ангелова е изгубила напълно доверието на своите съселяни. Хората там коментират, че за последните четири години тя не е свършила почти нищо. Напрежението ескалирало в началото на миналата зима, когато за пореден път жителите на Орлинци трябвало да преглътнат липсата на дърва за огрев, въпреки платените на кметицата пари.

По тази причина са подадени и сигнали до Прокуратурата, но до сериозно разследване не се стигнало, тъй като Ангелова успяла да събере част от средствата и да ги върне. Останалите „потънали“ в схема с Горското в Средец, коментираха пред „Дарик“ жители на селото. Неуредиците с дървата започнали преди три години.

Към настоящия момент, Лиляна Ангелова работи в бургаска фирма за производство на дограма. Каква длъжност заема не успяхме да разберем, но из Орлинци се говори, че е в някой от производствените цехове на дружеството, тъй като едва ли има средно образование.

Според нейни съседи в Орлинци, бившата кметица има няколко брака за гърба си и още толкова кредити. В селото живеят 366 души. В неделя ще си изберат нов управник. В момента длъжността се изпълнява временно от читалищния секретар Христина Шопов.

От телефонен разговор с нея научихме, че тя обмисля сериозно да се кандидатира за поста. „Може би ще бъдат кандидат на ГЕРБ. Все още не знам със сигурност. Не знам как ще тръгнат нещата. Има и други кандидати. Но ако бъде избрана за кметски наместник мисля да направя първо една детска площадка. Трябва да постигнем нещо, селото е хубаво, няма да го оставим така“, каза Шопова.

Това ще бъде първата й изборна битка. Жената е завършила висшето си образование у нас. Живяла е в Италия допреди 15 години, когато решава да се завърне в родината. Омъжена е, има две дъщери - и двете с по две висши образования.