Щрауската Гинка утеши Станимир от Айтос
Щрауската Гинка утеши Станимир от Айтос / netinfo

Щраусът Станимир от зоопарка в Айтос ще посрещне за първи път Нова година с нежна половинка до себе си. Любовна мъка бе налегнала птицата, заради друг пернат обитател - скандалният щраус Офелчо. Той бе дарен от варненски бизнесмен, за да прави компания на самотника. Пристигна с името Офелия, тъй като първоначално се смяташе, че е 100 процентова жена. Изненадващо обаче пред очите на Станимир, ден след ден, обектът на чувствата му все повече заприличвал на собствения му пол. Най-напред на Офелия й поникнали черни пера - разцветка, характерни за мъжките екземпляри, после пък започнала да се държи агресивно и разпервала заплашително криле при всеки негов опит да я доближи. Накрая от зоокъта установили, че Офелия се е превърнала в мъжкар.
Служителите трябвало да сложат преграда между двете птици, за да не се наранят някогашните влюбени. Станимир изпаднал в любовна депресия. Сега дните на терзания свършиха. Ръководството на зоопарка закупи нова любима на Станимир. Това е 6-годишната щрауска Гинка. Дамата е в зряла възраст и бързо успяла да утеши самотника. Двамата се сближили в общата клетка, а женската вече снесла и яйца.
От зоокъта възнамеряват да изпратят Офелчо далеч и да го разменят с женска птица. Причината - един мъжки може да съжителства с две женски пернати. Обратният вариант - двама мъжки в компанията на една жена при щраусите крие неподозирани ситуации.