Ще харчим толкова, колкото изкараме, каза Цветан Цветанов
Ще харчим толкова, колкото изкараме, каза Цветан Цветанов / Станимир Димитров
Ще харчим толкова, колкото изкараме
92934
Ще харчим толкова, колкото изкараме
  • Ще харчим толкова, колкото изкараме
Запазваме плоския данък от 10%, за да могат инвестициите да продължат, за да може разкриването на работни места да продължи. Това обяви в Бургас председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам-председател на партията Цветан Цветанов. По думите му, бюджетния излишък след управлението на кабинета „Борисов” дава по-сигурна прогноза за увеличение на заплатите. Цветанов коментира и други акценти от предизборната програма на ГЕРБ.

„Аз съм убеден, че хората ще си дадат ясна сметка за това могат ли да бъдат опрощавани, лихвите по кредитите, защото БСП предлага точно това. Ще си дадат и сметка за това дали може да се увеличи социални пакет с повече пари, при положение, че няма ясен аргумент откъде ще дойдат парите, за да запълнят дефицита, който ще се образува. ГЕРБ винаги ще подкрепя политики, които дават възможност за развитие и просперитет. Какво значи това? Значи, че ние ще харчим толкова, колкото изкараме.

Смятам, че това е правилната политика, защото това дава бъдеще на нашите деца. И особено с нашия основен акцент в нашата програма, а именно образованието, ние даваме допълнителна възможност за всички, които завършат средното си образование да бъдат наистина конкурентноспособни на пазара на труда. Това ще направи действителна връзката бизнес – местна власт – образование. Още повече с въвеждането на дуалното и професионално образование. Когато говорим за област Бургас, така че това трябва да бъде наша основна задача”, каза Цветанов.

Цветан Цветанов допълни, че страната ни трябва да се възползва от пренасочването на туристическия поток от страни като Египет и Турция към България. Според него, страната ни ще запази позициите си и дори ще ги затвърди след като през миналата година отчете един от най-силните туристически сезони. „ГЕРБ” продължава да работи за Бургас”, обяви от своя страна областният лидер на партията Димитър Бойчев.

„Акцентите в нашата предизборна кампания са изключително ангажиментите, които поемаме за развитие на нашия региона – Бургаският регион, както и досега сме го правили. Тук говорим за довършване на инфраструктурните проекти, които са много важни за региона и задържане на ръста в туризма от миналата година – повече от 18%. Надяваме се да надградим тези проценти. Бургас има нужда и от развитие на висшето образование, за да отговорим на нуждите на бизнеса в региона”, каза той.

При посещението на Цветан Цветанов в Бургас стана ясно още, че строителството на преградното съоръжение по границата в Турция трябва да приключи през месец май, тази година. Според Цветанов, доизграждане се прави и на системите за видео наблюдение, закупува се и нова техника в помощ на граничните ни сили.