„Кулинарията е изкуство, а Бургас със своята морска кухня е изключително вълнуваща кулинарна дестинация. Развивайте я и вие, като млади, амбициозни и талантливи хора"- С тези думи днес шеф Иван Манчев се обърна към участниците на финала на невероятното кулинарно приключение в ресторант "Младост" в ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров". В него участие взеха възпитаници на професионалната гимназия и деца.
„Рибните ястия, които приготвихте са истински шедьовър - като вкус и аранжировка, достойни са да бъдат част от менюто на ресторант със звезди "Мишлен". Затова всички 5 отбора, които участваха в състезанието "Ти си Шефът" са победители“, каза шеф Манчев.
Състезание бе организирано от Министерството на труда и социалната политика като част от проекта "Мисията е възможна" на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", свързана с деинституционализацията на грижите за деца в България.
В събитието взеха участие зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова и зам.-кметът Йорданка Ананиева, които активно се включиха в работата на участниците в състезанието.
В кухнята на ресторанта, децата работиха близо 2 часа, разделени в пет отбора по пет участника и един преподавател - кулинар.
Шеф Манчев следи отблизо целия работен процес и не скри удовлетворението си от професионалната работа на екипите и нетрадиционният им подход към традиционни ястия.
На финала отборите представиха изискано сервирани рибни блюда, с възхитителен вкус и нестандартна аранжировка, поднесени в амфора от тиква или рибни кюфтенца, поднесени като кръгли раци.
„Рибните ястия, които приготвихте са истински шедьовър - като вкус и аранжировка, достойни са да бъдат част от менюто на ресторант със звезди "Мишлен". Затова всички 5 отбора, които участваха в състезанието "Ти си Шефът" са победители“, каза шеф Манчев.
Състезание бе организирано от Министерството на труда и социалната политика като част от проекта "Мисията е възможна" на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", свързана с деинституционализацията на грижите за деца в България.
В кухнята на ресторанта, децата работиха близо 2 часа, разделени в пет отбора по пет участника и един преподавател - кулинар.
На финала отборите представиха изискано сервирани рибни блюда, с възхитителен вкус и нестандартна аранжировка, поднесени в амфора от тиква или рибни кюфтенца, поднесени като кръгли раци.