Рибните ястия, които приготвихте са истински шедьовър - като вкус и аранжировка, обърна се към участниците в състезанието шеф Иван Манчев.
Рибните ястия, които приготвихте са истински шедьовър - като вкус и аранжировка, обърна се към участниците в състезанието шеф Иван Манчев. / Снимки: Община Бургас
„Кулинарията е изкуство, а Бургас със своята морска кухня е изключително вълнуваща кулинарна дестинация. Развивайте я и вие, като млади, амбициозни и талантливи хора"- С тези думи днес шеф  Иван Манчев се обърна към участниците на финала на невероятното кулинарно приключение в ресторант "Младост" в  ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров". В него участие взеха възпитаници на професионалната гимназия и деца.

„Рибните ястия, които приготвихте са истински шедьовър - като вкус и аранжировка, достойни са да бъдат част от менюто на ресторант със звезди "Мишлен". Затова всички 5 отбора, които участваха в състезанието "Ти си Шефът" са победители“, каза шеф Манчев.

Състезание бе организирано от  Министерството на труда и социалната политика като част от проекта "Мисията е възможна" на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", свързана с деинституционализацията на грижите за деца в България.

кулинарно състезание Бургас

В събитието  взеха участие зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова и зам.-кметът Йорданка Ананиева, които активно се включиха в работата на участниците в състезанието.

В кухнята на ресторанта, децата работиха близо 2 часа, разделени в пет отбора по пет участника и един преподавател - кулинар.

кулинарно състезание Бургас

Шеф Манчев следи отблизо целия работен процес и не скри удовлетворението си от професионалната работа на екипите и нетрадиционният им подход към традиционни ястия.

На финала отборите представиха изискано сервирани рибни блюда, с възхитителен вкус и нестандартна аранжировка, поднесени в амфора от тиква или рибни кюфтенца, поднесени като кръгли раци.