/ БГНЕС
След четири часа и половина заседание, съдът постанови: Димитър Желязков остава под стража
Седем свидетели спънаха старта на първото разпоредително заседание по делото срещу Димитър Желязков-Очите и още дванадесет души, обвинени за участие в организирана престъпна група за рекет, палежи и търговия с наркотици.

Започва делото срещу Митьо Очите (ВИДЕО)

Процесът трябваше да започне днес в Специализирания наказателен съд, но заради неявяването на възловите свидетели - до един сочени от прокуратурата за потърпевши, но пък нередовно призовани днес, съдия Лилия Димитрова отсрочи разглеждането на случая.

Спецсъдът прекрати делото срещу несебърския бос Димитър Желязков-Очите

Впрочем, съдия Димитрова вече е зам.-председател на Спецсъда, споделиха юристи пред репортер на Дарик Бургас.Новата дата за процеса е 18 декември. Магистратите определиха и резервни дати - през януари и февруари.
 
Спецсъдът върна делото срещу Митьо Очите на Специализираната прокуратура

Днес в 13:30 часа спецсъдът ще трябва да се произнесе и по поредното искане на Желязков и компания за изменение на мярката за неотклонение. Защитата на Очите и останалите обвиняеми, които са под стража, ще настоява те да бъдат пуснати на свобода, тъй като е изтекъл законовия срок за задържане. След заседание, продължило четири часа и половина, спецсъдът постанови: Димитър Желязков остава в ареста. Искането да останалите обвинеями да бъдат пуснати на свобода, също е отхвърлено.