В Слънчев бряг очакват силен летен сезон. Предварителните записвания за сезон 2023г. за най-големия ни курорт Слънчев бряг сочат, че нивото на туристите тази година ще достигне предпандемичната 2019 година.

Гоним 2019 година, по наши очаквания и очаквания на туроператорите, така че се очаква един доста добър сезон в Слънчев бряг. С много бързи темпове се завръщат западните пазари. На този етап обаче записванията са предимно за високия сезон юли и август, имаме затруднения за май и юни, както всяка година. Има увеличение на пакетите, като средното увеличение е между 10 и 20%”, заяви за DarikNews.bg Деница Бахова- маркетинг-мениджър на хотели в Слънчев бряг.

Стела Костадинова

В курорта се извършват ремонти по инфраструктурата. Първите туристи се очакват за Великден. В един от хотелите, който традиционно отваря първи, резервациите са предимно от румънци и гърци. Хотелът е резервиран почти на 90%. Добре вървят и предварителните записвания. Хотелиерът Румен Мончев коментира, че тази година туристите бързат да си направят резервациите от рано, защото се страхуват, че в активния сезон почивките ще скочат повече.

Туристите преоткриват Слънчев бряг. Курортът е добре поддържан. Близостта на Несебър, който е град на ЮНЕСКО, също има значение. Повечето от туристите, които идват, особено по Великден, искат да посетят църквите в града”, коментира хотелиерът.

Стела Костадинова

Във връзка с изразени тревоги на някои хотелиери, че Слънчев бряг няма да отвори за Великденските празници, заради липса на осветление по алеите от „Слънчев бряг“ АД заявиха, че притесненията са неоснователни.

„Практика е осветлението в зона "Изток" да бъде спирано и пускано на сектори извън активния сезон. Така например, ако има заявки от обекти (хотели, ресторанти и други), че ще отворят тази година по-рано (за Великденските празници през месец април например), то разбира се дружеството ще обезпечи алейното осветление в секторите до и около тези обекти, както всяка години”, заявиха от държавното дружество, което стопанисва инфраструктурата в курорта.