Руска туристка е пътник 2 000 000  на летище Бургас
Руска туристка е пътник 2 000 000 на летище Бургас / пресцентър Летище Бургас

 

Точно 9 часа и 9 минути на летище Бургас пристигна пътник номер 2 000 000 за годината. Руската туристка Елена Даданова кацна на аеропорта с полет от Москва на авиокомпания "Трансаеро". 
С празнична церемония беше посрещната, дни по-рано спрямо миналата година двумилионната пътничка Елена. Тя пристигна в България със съпруга си Сергей.

Семейството за първи път пристига в страната ни и за своята ваканция е избрало най-големият курортен комплекс на Балканите - „Слънчев бряг", където ще остане в продължение на една седмица.
„Избрахме България, защото получихме много добри отзиви за страната ви", сподели Елена. Двумилионната пътничка живее в град Муром, Владимирска област, която се намира в близост до Москва. Елена работи в сферата на туризма, а съпругът й се занимава с търговия.
Специално за пристигането й на аеропорта присъстваха областният управител Константин Гребенаров и кмета на Бургас - Димитър Николов. Те посрещнаха юбилейната пътничка със специални подаръци.

Директора на летище Бургас - Георги Чипилски връчи на Даданова голям ламиниран билет, с надпис „2-милионен пътник на летище Бургас". Заедно с него Елена получи и голяма кошница с плодове, букет от български рози и уникален стъклопис.


Луксозна лимузина извози двойката двойката от Русия до хотела им в Слънчев бряг, а по-време на пътуването им беше предложена и бутилка шампанско.
Авиокомпания Трансаеро изпълнява на летище Бургас полети от Москва с едни от най-големите типове пътнически самолети и оперира на аеропорта от 2006 година.