/ Dariknews.bg, архив
Първокласник е с избито зъбче след инцидент и спречкване в час по физическо възпитание в Средно училище "Епископ Константин Преславски" в Бургас. Това съобщи пред Дарик директорът на Регионалния инспекторат по образованието инж. Виолета Илиева.

Първоначално се появиха информации, че детето е било зверски пребито след сбиване между съученици в училището. От инспектората обаче категорично отхвърлиха това.

„Всичко това е много преувеличено. Някой търси сензация. Ситуацията е следната – в час по "физическо" вчера, между две момченца е възникнал спортсменски сблъсък, неумишлен. Вследствие на това, на едно от децата пада млечно зъбче. Детето е прегледано от медицинско лице, наблюдавано е до края на деня. В същото време родителите и на двете деца са уведомени за случката. Те са дошли веднага в училището, разговаряли са и всичко е било изяснено", обясни Илиева.

Първокласник от Бургас в болница след побой в училище

Междувременно стана ясно, че въпросното дете е било прието в УМБАЛ – Бургас късно снощи с болки в корема. Прегледано и освободено е за домашно лечение. От там се появи и непотвърдената информация, че това е било вследствие на боя между съучениците.

От думите на Илиева стана ясно обаче, че посещението на детето в болницата няма общо с инцидента в часа по физическо възпитание.

Между двете деца няма конфликт, потвърдиха от инспектората.