училище
училище / Dariknews.bg, архив
Малкият Данаил е с избити зъби, оплаквал се е и от болки в корема
Първокласник от СУ "Константин Преславски" в Бургас е приет в болница след побой в училището, съобщи "24 часа". Малкият Данаил е с избити зъби, оплаквал се е и от болки в корема. Инцидентът е станал на 4 май. В училището тече проверка, уточнява се какво точно се е случило.

Родители свикват национален протест срещу агресията в училище
 
"Не мога да коментирам, в момента имам работа", каза психологът на училището Светлозар Янев. По непотвърдени данни едва, когато бащата на детето го взел от училище, то се оплакало, че много го боли корема.

Отново бой в училище, учител станал свидетел на агресията (ВИДЕО)
 
Вкъщи родителите видели, че детето има избити няколко зъба. Те веднага алармирали полицията, по случая работят служители от Второ РУП. Момченцето е настанено в отделението по ортопедия към УМБАЛ Бургас.

Пред "Дарик" директорът на Регионалният инспекторат по образованието категорично заяви, че побой не е имало. Първокласник е с избито млечно зъбче след инцидент в час по физическо възпитание, съобщи инж. Виолета Илиева. „Всичко това е много преувеличено. Някой търси сензация. Ситуацията е следната – в час по физическо вчера, между две момченца е възникнал спортсменски сблъсък, неумишлен. Вследствие на това, на едно от децата пада млечно зъбче. Детето е прегледано от медицинско лице, наблюдавано е до края на деня. В същото време родителите и на двете деца са уведомени за случката. Те са дошли веднага в училището, разговаряли са и всичко и било изяснено. Между двете деца няма конфликт“, обясни Илиева.

Детето, чието зъбче е паднало, е било прието в УМБАЛ – Бургас късно снощи с болки в корема. Прегледано и освободено е за домашно лечение. От думите на Илиева стана ясно, че посещението на детето в лечебницата няма общо с инцидента в часа по физическо възпитание. От училището вече са изпратили подробен доклад до инспектората, в който случката е описана подробно.