Пускат Анета
Пускат Анета / netinfo

Арка за преброяване на велосипедния трафик е монтирана на велоалеята по ул. „Батенберг". Днес ще бъде пуснат в експлоатация и нов пункт за безплатен ремонт на велосипеди при велостоянката до Графична база в Морската градина.

Арката @netta е проектирана и изградена на принципа на оптималните повърхности, чрез сложни компютърни симулации по време на ежегодната Работилница по Параметричен Дизайн и Сложно Моделиране АРХ+.

Съоръжението включва както места за сядане и почивка, така и соларни панели и изходи за зареждане на мобилни устройства, редом с основната функция на преброителен пункт. За направата му са използвани 30 метра метални тръби, огънати по предварително зададени параметри, 150 метра стоманено въже, преплетено в ефирна мрежа, по която да се пусне пълзяща растителност, и метални планки за основи.

В горната част на арката са разположени соларни панели, които да захранват изходите за зареждане на мобилни устройства. @netta е „въоръжена" с преброителна видео камера със специален софтуер, сигналът на която се изпраща в Центъра за видео управление на трафика.