/ БТА
От тази вечер (24 март) работното време на пунктовете за издаване на удостоверения за временна закрила на украински граждани, разположени в сградата на Морска гара в Бургас, се променя, като след 18:00 часа от четири пункта ще останат да работят два.

Те ще приемат документи до 9.00 часа на следващия ден, когато в светлата част на денонощието до 18:00 часа отново ще работят четири пункта. По този начин се минава на непрекъснат режим на работа, с цел обхващане на максимален брой желаещи да получат временна закрила, съобщи Цветелина Рандева, говорител на Областната дирекция на МВР-Бургас.

До часове дейността си стартират и нови пунктове по Южното Черноморие - допълнително три в Районно управление "Полиция" (РУП)- Несебър и по един в управленията в Поморие, Приморско и Царево. Работното им време ще е от 8:00 до 20:00 часа на непрекъснат режим на работа.

С тези пунктове общият брой на изнесените работни места, обслужвани от полицейски служители, подпомагащи дейността на Държавната агенция по бежанците, нараства на 14.

От МВР Бургас имат готовност да разкрие пунктове и в останалите общини на Бургаска област, ако има такава необходимост.

Призоваваме украинските граждани да следят информационния поток, като се насочат към най-удобния им пункт за издаване на удостоверения за временна закрила едва след като бъде обявено, че същия вече работи, посочиха от полицията в Бургас.
БТА