Багер на бургаския плаж предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Концесионерът обясни, че се изгражда ново заведение, за което има всички разрешителни. В пясъка вечe са поставени бетонни постаменти.

„Няма излят бетон. Това са стъпки, върху които се сглобява конструкцията , която би могла да се премахне веднага, след като се прекрати договорът с конкретния подизпълнител. Обектът не е изграден. Той ще бъде сглобен върху тези стъпки по начина, който е приет и се прилага навсякъде по света, каза пред БГНЕС Симеон Цветков, представител на концесионера.

БГНЕС

Според Мартин Дойнов обаче, който е подал сигнала до институциите, има и други начини за поставяне на преместваеми обекти на плажа.

„Тук има 12 стъпки, това нещо продължава надолу един метър. Долу има огромна основа, това са между 12 и 18 тона бетон! Последната една година всичките завадения, които са поставени, никой не е процедирал по този начин. Тук спокойно с този бетон може да се направи една къща”, заяви Мартин Дойнов.

Проверка на строителната инспекция трябва да установи дали са спазени изискванията за изграждането на преместваем обект, съобщиха от Областна
управа.

БГНЕС

„Случаят е много аналогичен с този на плаж Смокиня. Тогава РДНС и ДНСК се произнесоха по случая. Първоначално всичко беше законно, но после те прецениха, че обектът не отговаря на изискванията за преместваем, а го квалифицираха като монтажен”, обяви Пламен Янев- зам. областен управител на Бургас.

БГНЕС

На Северния плаж в Бургас, по одобрена схема, има 10 заведения. Очаква се до лятото да се появят още две.
БГНЕС