Топгримьорът Пролетина Джамбазова в "ЛаМалена" по Дарик
Топгримьорът Пролетина Джамбазова в "ЛаМалена" по Дарик / Дарик радио Бургас
Цветни очни линии и спирали в комбинация с едва доловимо кафяво червило
Пролет за грима
101462
Пролет за грима
  • Пролет за грима
С чисто лице, което изглежда като без грим. Това са тенденциите в грима за лятото на 2019 година, каза в ефира на Дарик специалистът от творчески, театрален и професионален грим Пролет Джамбазова. Тя ще бъде част от най-новия фестивал на града "Бургас твори", който ще се проведе на 11 и 12 май на Флората.
Сред стотиците творци и спортисти, които ще демонстрират и споделят умения и вдъхновение, художничката Пролет Джамбазова ще вземе участие в десетките творчески работилници, които ще бъдат открити още в 10.30 часа на 11 май и ще приключат в 18.30 часа.
Лично в нейното арт пространство в "Бургас твори", тя не само ще гримира, но ще демонстрира с уроци и за малките как се прави художествен грим върху човешко лице. 
По думите й, абитуриентките тази година ще имат свободата да се гримират, както пожелаят, но с много по-малко средства и с повече улеснение. Причината - тази година за красотата на жената са нужни само леко кафяво червило, очна линия в цвят по избор и малко спирала. "Тенденциите насочват към все по-чистата и естествена визия. Дори в нощния грим започват да отпадат тежките сенки и ярки ружове, заменени са с натурални цветове", каза още Пролет Джамбазова. 
Повече за тенденциите в грима, можете да разберете в звуковия файл от професионалиста:
А ако искате да знаете всичко за трикове и арт грима, посетете фестивала "Бургас твори"!