Антоан Подмолов бе доведен с белезници за извънредно заседание на Окръжния съд в Бургас.
Антоан Подмолов бе доведен с белезници за извънредно заседание на Окръжния съд в Бургас. / Снимка: Лалка Димитрова
Отвориха Съдебната палата в неделя за извънредно заседание
Прокурор Андрей Червеняков:
100273
Прокурор Андрей Червеняков:
  • Прокурор Андрей Червеняков:
„Той е скрит и конспиративен”- Така прокурор Андрей Червеняков описа 58-годишния Антоан Подмолов, задържан от полицията по подозрение за разпространение на наркотици. Подмола, сочен в миналото за близък до Димитър Желязков-Очите, бе арестуван в петък сред зрелищна акция, оповестена от МВР пред подбрани медии. При претърсването на къщата му в Каменар, униформени открили боеприпаси и 26 хапчета с неустановен произход, за които пък се оказа, че в Бургас нямало необходимата лаборатория за изследването им.

Днес, на насрочено извънредно заседание, което наложи да се отвори в неделя Съдебната палата в Бургас, окръжната прокуратура поиска да му се наложи постоянен арест. Мотивите- имало „обосновано предположение” затова, че той разпространява наркотици. Държавното обвинение се позова на показанията на двама свидетели, заловени с марихуана за по-малко от 30 лева, които заявили, че са закупили стоката от Подмола. Според разследващите Подмолов създал стройна организация за дистрибуция на дрога от дома му в Каменар до Хасково и Кърджали. Обвиняемият, твърди прокуратурата, давал мостри на клиентите и ако те одобрят стоката, започвал пласмент. Днес магистратите настояха съдът да му наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”, като подчертаха, че на свобода има реална опасност да извърши ново престъпление. Според защитата обаче доказателствата на обвинението срещу Подмолов не са убедителни.

В самия него, а и в дома му, наркотици не са открити. В крайна сметка съдът му наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Решението не е окончателно и подлежи на обжалване.

Дарик - Бургас припомня, че Антоан е брат на застреляния през 2002 година в центъра на Хасково легендарен герой от ъндърграунда Вальо Подмолов.