плаж Делфин
плаж Делфин / netinfo

Прокуратурата разследва незаконна сеч в района на нудисткия плаж до къмпинг „Делфин“. За малката ивица беше подписан договор за наем през следващите пет години. Преди седмица министърът на туризма Николина Ангелкова направи проверка на плажа след сигнал за незаконна сеч, извършена от наемателя – пловдивското дружество „Тйва Интернешанъл“, представлявано от Йордан Тодоров. Нарушения обаче не бяха открити. 

18882184_1790452844316377_7210346177624244742_n

Районната инспекция по околната среда и водите обаче е подала сигнал до прокуратурата за сеч в зеления пояс, който обгражда плажа. Към момента все още се извършват подготвителни дейности за летния сезон, показа проверка на "Дарик". Тече изграждането на дървени стълби и монтирането на информационни табели. 

Още в средата на май работници изсякоха храстите над плажа и ги изгориха на самата ивица. Според плановете на концесионера, на разчистения терен трябва да има заведение. Местни жители обясниха, че Тодоров обявил категорично, че нудисти на нудисткия плаж повече няма да има. Припомняме, че намеренията му станаха повод за организирането на подписка срещу отдаването на плажа под наем.