/ Лалка Димитрова
В момента Бенчо Бенчев е на свобода срещу парична гаранция от 50 000 лева
Районната прокуратура в Бургас приключи разследването срещу общинския съветник в града Бенчо Бенчев. Всички доказателства и материали относими към делото са събрани и предявени на обвиняемия и неговите защитници.

Цацаров: Турският съд е издал решение за екстрадицията на Митьо Очите

Бенчев е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 2 до 4 август м.г. е съдействал на Димитър Желязков-Очите да се укрие от властите у нас. Срещу общинския съветник, известен като Бенчо с ролс-ройса са повдигнати три обвинения.

Бенчо Бенчев отиде на работа

А именно: На 2 август м.г. е транспортирал Желязков с лек автомобил от Солун, през границата между Република Гърция и Република Турция до гр. Истанбул, а за времето от 2 до 4 август 2018 г.. му предоставил за ползване стая в хотел, която била резервирана на името на Бенчо Бенчев.

Лалка Димитрова

Бенчев е подведен и под наказателна отговорност и за това, че в спалня в дома си държал 57 броя фабрични патрона, без да има надлежно разрешително за това, ловна карабина и 100 бр. боеприпаси за същото оръжие, както и три пистолета с 90 бр. боеприпаси за тях, като не взел необходимите мерки за сигурност и мерките, предвидени в надлежните законови правилници, наредби или инструкции.

Лалка Димитрова

Предстои прокуратурата да изготви обвинителния акт и да го внесе за разглеждане в съда. В момента Бенчо Бенчев е на свобода срещу парична гаранция от 50 000 лева.