През март започват канализацията на Ветрен
През март започват канализацията на Ветрен / netinfo

От квартал "Ветрен" ще стартира изграждането на новата канализация с пречиствателна станция, която ще обхване и територията на Минералните бани и квартал "Банево".

Това заяви зам.-кметът по екология и европейски политики на община Бургас - Атанаска Николова по време на обществено обсъждане на проекта за бюджет за 2013 година.

"Вече има избран изпълнител на обекта, който има готовност да започне строителните работи още в края на март месец", обяви пред жителите на квартала Атанаска Николова. Със средствата, спечелени по Оперативна програма "Околна среда", освен тръбите за канализацията ще бъдат изградени още пречиствателна станция и нови водопроводи.

Продължава строежът и на двете къщички за настаняване от семеен тип със средства, спечелени от Община Бургас по проект "Център за настаняване от семеен тип в подкрепа на социалната интеграция на деца в риск". В тях ще бъдат настанени деца с увреждания, изведени от институции.

Новите автобуси "Соларис", закупени по проекта за интегриран градски транспорт на Бургас ще обслужват и жителите на Ветрен, а въвеждането на новата транспортна схема на града ще подобри значително транспортната услуга в квартала.

През тази година във Ветрен ще бъдат изградени още нова светофарна уредба на кръстовището Бургас - София - Минерални бани и нов тротоар от лявата страна на пътя за Минералните бани.

Жителите на квартала поискаха нови контейнери за отпадъци, озеленяване на парка, велоалея Ветрен - Минералните бани и спортна площадка.