Предстои отпускането на допълнителни държавни средства, по разчети, предоставени от Общините Бургас и Камено
Предстои отпускането на допълнителни държавни средства, по разчети, предоставени от Общините Бургас и Камено / netinfo
Предстои отпускането на допълнителни държавни средства, по разчети, предоставени от Общините Бургас и Камено

Премиерът Бойко Борисов свика в Община Бургас отговорните институции, за да докладват как върви възстановяването на пострадалите райони след наводнението. Присъстваха кметът Димитър Николов и кметът на община Камено - Жельо Вардунски, областният управител Вълчо Чолаков, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, председателят на управителния съвет на АПИ Дончо Атанасов.

Арена Бургас
netinfo


Бедствие в Бургаско, наводненията взеха жертви (СНИМКИ/ВИДЕО)

Първоначално предоставеният от правителството милион за спешни възстановителни дейности на инфраструктурата е разпределен така - 600 000 лева за община Камено и 400 000 лева за община Бургас. Предстои отпускането на допълнителни държавни средства.

Посетени са всички домове, описани са всички щети, създадена е организация за преодоляване на последиците от бедствието, казаха кметовете Николов и Вардунски.

Арена Бургас
netinfo

От вчера се раздава еднократната държавна помощ от 325 лева на пострадалите семейства. Със събраните от БЧК над 200 000 лева започва закупуване на нова бяла техника. 318 са повредените от водата електроуреди само в община Бургас.

Арена Бургас
netinfo



БЧК разпредели събраните до момента средства за засегнатите от потопа

Доставят се дърва за огрев, със съдействието на Агенцията по горите, а съвместно с Агенцията по храните от деретата са извадени труповете на удавените животни и са откарани на екарисаж.

Кметовете Николов и Вардунски благодарят на всички военнослужещи, затворници и доброволци, които помагаха и продължават да помагат на пострадалите хора.

Арена Бургас
netinfo


Жельо Вардунски: Щетите след наводнението ще надхвърлят 5 милиона

Премиерът Борисов инспектира още строителството на многофункционална спортна зала "Арена Бургас", чиито фундаменти са изградени и остава предимно монтирането на надземните метални конструкции, брегоукрепването в района на квартал "Сарафово" и строителството на четирилентовия път Бургас-Слънчев бряг. 

Край на тапите до Слънчев бряг: Започна разширението на пътя