Край на тапите до Слънчев бряг: Започна разширението на пътя

Новият-стар път ще бъде отворен до началото на лятото, следва обхода

Старт на четирилентовия път за Слънчев бряг
Старт на четирилентовия път за Слънчев бряг / Дарик Бургас
Новият-стар път ще бъде отворен до началото на лятото, следва обхода
За 177 дни ключова отсечка от 5 км от пътя Бургас - Слънчев бряг ще бъде напълно завършена. Разширението на пътя Бургас - Слънчев бряг в отсечката Поморие - Ахелой започна символично днес. А още в началото на новия летен сезон два от трите ЛОТ-а ще бъдат готови.
Това обеща днес председателят на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов.

Премиерът: Южният обход е готов. Пътят за Слънчев бряг - догодина по същото време


Габаритът на пътя, който се очаква да стане четирилентов е 20 метра. Покрай него в района на къмпинг "Ахелой" ще бъдат изградени и шумоизолиращи стени, съобщи министърът на МРРБ - Николай Нанков. Той, заедно с шефът на  Агенция "Пътна инфраструктура" направиха символичната първа копка.  
Само след две седмици, премиерът Бойко Борисов, заедно с министър Нанков ще пристигнат в Поморие за да проверят на място строителните дейности.
Очаква се забавяне да има по реализацията на обходния път на Ахелой, който ще изведе трафика извън селото. Причината е археологически разкопки, проучвания на терена и заради съдебните процедури, които текат в момента.
Оптимистичните прогнози са той да бъде завършен най-рано в края на 2018 година

От трафика към Слънчев бряг: Тръгвам и очаква ме морето


За старта на строителството на бъдещата четирилентова отсечка, която се очаква да бъде завършена много преди предвидения по проект срок, присъстваха областният управител Вълчо Чолаков,  депутатите от ГЕРБ Димитър Бойчев, Диана Саватева, Ивелина Василева и Ася Пеева, кметовете на Бургас-Димитър Николов, Поморие-Иван Алексиев, Несебър-Николай Димитров и Малко Търново-Илиян Янчев.