Премиерът откри историческото ядро в Морската градина
Премиерът откри историческото ядро в Морската градина / Дарик Бургас/ Дияна Бедросян
"На бургаския кмет нищо не съм му отказал досега", каза Борисов
Бойко Борисов за новите пътни артерии на Бургас
94207
Бойко Борисов за новите пътни артерии на Бургас
  • Бойко Борисов за новите пътни артерии на Бургас
След два дни пускат за движение Южният обход на Бургас, който значително ще облекчи трафика в града към Южното Черноморие. С активността на Общината, ако по-бързо да се прехвърли на държавата, централният път ще бъде заустен с по-добри съоръжения. Това обяви премиерът Бойко Борисов в Бургас. Той пристигна, заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков за да разгледа обновеното историческо ядро на Морската градина, изградено със средства, отпуснати по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 г. Вложените средства са 5 млн. лв. 

Бойко Борисов
БГНЕС

 „Тази част на парка е изградена от архитект Георги  Духтев преди 100 години. Това  е любимото място на бургазлии през четирите сезона на годината. Цялостната реконструкция се извърши благодарение на подкрепата и помощта на премиера Борисов”, заяви кметът Димитър Николов. Той обясни, че дейностите по пресъздаването на автентичния облик на Морската градина от миналото се е оказало трудно, тъй като е трябвало да бъде открита палма, съответстваща на екзотично дърво от преди 100 години.

парк
БГНЕС

Преди четири месеца в Бургас министър-председателят обеща обхода да бъде готов най-късно до средата на юли и си спази обещанието.  Очаква се на 11 юли отсечката да бъде официално отворена за движение.  В присъствието на кмета Димитър Николов министър-председателят обобщи, че е доволен от изграждането на обхода, предвид трудния терен и кратките срокове, за които се е работело.  Кметът от своя страна уточни, че това лято движението от ул. "Крайезерна" към бул. "Тодор Александров" ще се осъществява чрез използване на собствена дясна лента. А от следващото лято ще се реконструира целият надлез  "Владимир Павлов", който ще бъде така направен, че да отклонява трафика безпроблемно. 

парк
БГНЕС

Само една фирма, обжалва процедуритеза избор на изпълнител на строежа и пречи да стартира и на изграждането на четирилентовия път Бургас – Слънчев бряг. "Ако  следващата седмица проблема бъде решен, то догодина по същото време отсечката до най-големия курорт ще бъде готова", обеща Борисов. По думите му, за реализацията на проекта има одобрени проекти и предвидени средства и задачата е изпълнима.