Честването започна с пъстро шествие на представители от различните учебни заведения на територията на общината.
Честването започна с пъстро шествие на представители от различните учебни заведения на територията на общината. / netinfo
„Днес ние отдаваме почит и към труда на новите апостоли. Поклон пред усилията, които полагате, за да бъдат децата ни можещи, знаещи и добри хора”- Така кметът на Поморие Иван Алексиев се обърна към жителите на общината, които се стекоха да се включат в тържествата за 24 май.

"Поклон пред усилията, които полагате, за да бъдат децата ни можещи, знаещи и добри хора", каза кметът на Поморие Иван Алексиев.
netinfo


Празникът бе отбелязан на площад „Св. Св. Кирил и Методий“. Честването започна с пъстро шествие на представители от различните учебни заведения на територията на общината.

И тази година ученици и учители вдигнаха високо знамената и извървяха заедно пътя от началото на главната пешеходна улица до площада.
netinfo



И тази година стройните редици от ученици и учители вдигнаха високо знамената на своите училища и извървяха заедно пътя от началото на главната пешеходна улица до площада.

В празничния концерт на външната сцена на НЧ „Просвета 1888“ участваха: детски фолклорен танцов ансамбъл „Раковина“ с ръководител Владимир Данаилов и корепетитор Георги Дойчев, танцьорите от ТК „Блясък“ с треньор Веселин Тодоров и мажоретният състав при НЧ „Просвета 1888“ с хореограф Жулиета Малчева. На сцената се представиха и талантливите певци Анелия и Кристиян Налбантови от Центъра за подкрепа и личностно развитие Общински детски комплекс – Поморие с ръководител Анета Данаилова, децата от ДГ „Веселушко“ и ДГ „Детелина“.