/ Plate-Forme Maison Passive asbl
Конференция „По пътя към почти нулевоенергийните сгради“ започва утре в експо център „Флора“. Тя ще продължи два дни. Повече от 10 фирми в тази област ще представят своите продукти на съпътстващото изложение.

Във форума ще участва и 25-членна китайска делегация, присъстващите ще научат и за националните норми и политики по темата в Австрия, Чехия и Словакия, както и за съвременните тенденции в нея.

Събитието ще обобщи всички новини по програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност“, а вече е известно, че за проекти за почти нулевоенергийни сгради ресурсът е 10 700 000 евро.

Ще бъде представен и най-новият финансов инструмент за обновяване на еднофамилни сгради на Фонда за устойчиви градове, който обхваща София и по-големите градове в Южна България.

Ще има обучения и семинари за професионалисти и граждани, а ако изберете съботния ден, непременно доведете и децата – за тях ще е играта с много забавления и награди „Слънце, вятър и вода: това е нашата Земя!“

Организатори са Община Бургас, Център за енергийна ефективност "ЕнЕфект" и Общинска мрежа за енергийна ефективност "ЕкоЕнергия". За повече информация: www.nationalnzebconference.com