/ iStock/Getty Images
Пияни мъже нападнаха и обраха чужденци до къмпинг "Градина", съобщиха от ОДМВР-Бургас. 

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Созопол по отношение грабежа на чантичка със сумата от 100 лв. и лични документи, собственост на 22-годишен украински гражданин, настанен от 03.03.т.г. в хотел до къмпинг „Градина”, осъществен около 04.00 ч. на 24.05.т.г. в района до Южната крепостна стена в Созопол, са установени и задържани извършителите на деянието – това са двама криминално проявени мъже / на 23 и 27 години, съответно от Созопол и Стара Загора/, които са привлечени, като обвиняеми и с прокурорско постановление им е взета мярка за неотклонение „задържане под стража за срок от 48 часа”.

Извършени са множество процесуално-следствени действия / извършени са разпити, иззети са видеозаписи от района на инцидента, осъществени са разпознавания и др./.

Установено е, че двамата задържани при разминаване с пострадалия украински гражданин и негов 32-годишен приятел / също украинец/, и двамата във видимо нетрезво състояние, ги нападнали безпричинно, като ограбили чантичката на 22-годишния чужденец.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Созопол.