Над сто души поставиха днес подписа си под искането да не се редуцира приема в гимназията.
Над сто души поставиха днес подписа си под искането да не се редуцира приема в гимназията. / Снимка: Лалка Димитрова
Петиция срещу закриването на паралелка в Математическата гимназия обедини Бургас.  Само днес на площад „Тройката” над 100 души се подписаха срещу редуцирането на паралелка с математика и английски език.
Към момента петицията е подкрепена от стотици, сред тях преподаватели, бивши и настоящи възпитаници на училището. Всички те се обявяват срещу решението на РУО – Бургас да бъде намален приема на ученици.

„Силно загрижени за съдбата на гимназията и като цяло за образованието в Бургас, ние считаме това решение за грешно и напълно необосновано, особено в навечерието на поставянето на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ на второ място в класацията на Българската академия на науките за математическите гимназии в страната през 2017 година."  подчертават авторите на петицията. 

Те припомнят многобройните успехи на възпитаниците на училището през годините в сферата на точните, природните и хуманитарните науки, успехите в спорта на регионално и национално ниво. И допълват, че ПМГ – Бургас е синоним на качествено образование, всякакви спекулации са нецелесъобразни.