От цял свят се изсипват в Созопол на престижен конгрес
От цял свят се изсипват в Созопол на престижен конгрес / netinfo

Представители на шест континента ще участват на 15 Юбилеен Балкански конгрес в Созопол.69 представители от 53 страни от цял свят ще участват в 15 Юбилеен Балкански конгрес по преработка на минерални суровини, който ще се проведе от 12-16 юни 2013 година в Созопол.
Най-много участници в Балканския конгрес ще има от Русия,Турция и България. Русия държи първото място по брой участници с 67 делегата, сред които и фирми, които ще представят продукцията си в Експо центъра на конгреса.

Сериозен е интересът от страна на Иран с 38 представители към момента. Бразилия ще бъде представена от 16 делегата.Страни от шест континента ще участват на конгреса в Созопол - от Европа, Азия,Африка, Южна и Северна Америка и Австралия. Сред тях са Алжир, Австралия, Гана, Еквадор, Израел, Индия, Индонезия, Канада, Куба, САЩ,Тайван, Филипини, Чили и Япония.
В рамките на конгреса ще бъдат проведени редица съпътстващи мероприятия. Едно от тях е Кръгла маса на тема „Суровинната стратегия на Европа и мястото на добива и преработването на минералните суровини" с участието на евродепутати, които ще вземат участие в Балканския конгрес от13-15 юни 2013 година.В работата на кръглата маса ще вземат участие представители на държавната и местната власт, бизнеса,финансови институции и академичната общност.
Предвидени са още две събития, които ще съберат представителите на бизнеса и научен форум, на който участие ще вземат изтъкнати наши и чужди историци и археолози на тема „Рударството в древността".