Издирват го за мъчения и насилие над деца и жени
Издирват го за мъчения и насилие над деца и жени / netinfo
Лидерът на порно сектата твърди, че в Русия го търсят по политически причини, а не заради тормоз

Обвиненият в изтезание и насилие над жени и деца руски гражданин  Митрадеванда остава в ареста, реши днес Окръжен съд – Бургас.  Той е обвиняем според руското законодатество за извършване на четири тежки престъпления, които имат аналог и в българското законодателство. Според кодекса на Руската Федерация за първото от посочените деяния законът предвижда затвор от 3 до 7 години, а по второто обвинение  от 13 до 20 години.

Според заповед за задържане, издадена на 5 април на Пресненския  районен съд гр. Москва, Митрадевананда  е обвиняем за „измъчване“, причиняване на физически и психически страдания чрез системно нанасяне на побои и други насилствени действия, извършени по отношение на непълнолетно лице и осъществяване на насилствени действия от сексуален характер, с прилагане на насилие към потърпевшия, последния в безпомощно състояние, като действията са извършени от група лица при предварителен сговор и по отношение на лице, ненавършило 14 години.
Припомняме, че защитата на Свами представи на 29 юни в съда писмени доказателства, че 41-годишният мъж не се е укривал, пребивава законно в България и извършва търговска дейност, финансово обезпечен е, и има настоящ адрес в Бургас. Самият той заяви пред съда, че искането за екстрадиция е по политически причини, защото бил много активен в социалните мрежи и това е начин властта да се разправи с него.
Съдът насрочи следващото заседание, за гледане на делото по същество от Окръжен съд – Бургас – акстрадицията на Митрадевананда за 14 юли.