Обществен дарителски фонд набра рекордни финансови средства
Обществен дарителски фонд набра рекордни финансови средства / netinfo

В навечерието на празника на град Бургас, се проведе третият, най-успешен до момента, Дарителски кръг, организиран от „Обществен дарителски фонд - област Бургас". На него бяха събрани рекордните 23 100 лева.
Събитието се състоя в КЦ „Морско казино". То имаше за цел да набере финансови средства от индивидуални дарители в подкрепа на социално значими граждански инициативи, които ще се реализират на територията на област Бургас. Сред присъстващите беше и зам. - областния управител Севдалина Турманова, която приветства инициативата и също се включи в даренията.
На място бяха представени пет проекта. Те впечатлиха дарителите и получиха заслужен финансов старт за своята бъдеща реализация.
Организациите, които спечелиха подкрепата на присъстващите благодетели са:
Aflatot образование за деца 3-6 г., представен от Асоциация „Интегра"; „Палитра на детското изкуство" към ОДК; „ Трябва да знам! Първата долекарска помощ", представен от Български Червен Кръст, " Ти си това, с което се храниш" , представен от Лайънс клуб "Виа Понтика" - Бургас.
На събитието бе представена и идеята за изграждане на „Скулптура на дарителите", която да бъде израз на благодарност към всички дарители, които ежегодно допринасят за развитието на Община Бургас.