Обществено обсъждане Меден рудник
Обществено обсъждане Меден рудник
Ново полицейско управление ще бъде изградено в „Меден рудник“, стана ясно по време на представянето на Бюджет 2020 пред жителите на комплекса. На срещата присъстваха заместник-кметовете Красимир Стойчев, Йорданка Ананиева, Весна Балтина, инж. Чанка Коралска, Диана Саватева и териториалният директор Магдалена Манолова.


Вече е стартирала процедура за проектиране и изграждане на участъка, съобщиха от местната власт. И уточниха, че управлението ще се намира в района на закрития басейн.

Контролът в „Меден рудник“ ще бъде засилен и с разширяването на системата за видеонаблюдение. Предвижда се монтирането на нови устройства, които ще имат възможността да заснемат лица и автомобили много по-детайлно. Камерите ще спомогнат за подобряване на сигурността и обществения ред.
Сегашното осветление на двата булеварда "Тодор Александров" и "Захари Стоянов", ще бъде подменено с нови енергоспестяващи лампи. Това е част от проекта на Община Бургас за постигане на по-добра енергийна ефективност.

Подобряването на пешеходните зони е един от акцентите в стратегията на Община Бургас за развитието на комплекс "Меден рудник". Ремонт ще бъде извършен на тротоарите, които са в лошо състояние и са предпоставка за възникване на инциденти.