Николай Тишев за Силистар
Николай Тишев за Силистар / netinfo

„Изпадаме в поредната шизофренична ситуация на ГЕРБ. Не може председателят на ГЕРБ да звъни на кмета на ГЕРБ и да го кара да не изпълнява решение на общинските съветници на ГЕРБ, което решение самият кмет преди това е входирал. Тук има един въпрос, който трябва да бъде зададен и на който кметът на Царево Георги Лапчев трябва да даде отговор – Какво го е подтикнало, какво го е мотивирало да прокара това решение през Общинския съвет, ясно осъзнавайки, че то е незаконно. Поне за нас тук мирише на корупция“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Николай Тишев по повод решението на местния парламент за строеж в защитената територия край плаж „Силистар“.

Лапчев за Силистар: Целта е да отворим достъпа до плажа за хората

Той и Живко Господинов (зам.-председател на ОблС и областен координатор на БСП-Бургас) бяха на място, за да подкрепят общинските съветници от БСП в ОбС - Царево Живко Жеков и Донка Атанасова, които са гласували против строежа.

„Гласувах против това решение, тъй като считам, че  този терен, с тази докладна записка на г-н Лапчев, ще бъде застроен. Решение за пътя може да се намери, не е само този път. Ако трябва да не минава през частни имоти. Може да се водят разговори с представители на парк „Странджа“ и Горското. Има начини проблемът да се реши“ – коментира Живко Жеков.