Кметът на Царево Георги Лапчев
Кметът на Царево Георги Лапчев / netinfo
Няма да се строи..Няма такова инвестиционно намерение, категоричен е кметът на Царево
Не съм подписвал никаква заповед за приемане на подробен устройствен план.. Никой няма да строи на Силистар. Не е постъпвало и такова инвестиционно намерение. Така кметът на Царево Георги Лапчев коментира пред Дарик Бургас информацията, че плаж „Силистар“ ще се презастрои.
Поводът за поредното напрежение е решение на Общинския съвет от вчера, с което беше дадено разрешение за промяна на подробния устройствен план на бившите свинарници на Силистар.

Кметът на Царево: Твърденията, че „Силистар“ ще се застроява са фалшиви

"Единственото, което искаме е в тази урбанизирана територия, която е точно такава, според кадастъра, да направим достъп до плажа. Целта ни е по единствения възможен начин да защитим интересите на хората. Защото това е частен имот, а с този план искаме да направим собствеността публична и така да не позволим на собственика на имота да строи там. Точката в дневния ред точката не беше одобряване на ПУП, а за старт на процедура. Това е единствената законова форма да "развържем" този проблем", поясни още инж. Лапчев.

Отново блокираха достъпа до плажа Силистар

Той определи новините за строеж като фалшиви новини и допълни, че става дума за терен в зона Б, който е на повече от 500 метра от ивицата.

След седмица в Община Царево ще се проведе кръгла маса, в която ще се включат всички заинтересовани страни по казуса.
Това поиска вчера и премиера Бойко Борисов, който призова Георги Лапчев да не изпълнява решението до пълното убеждаване на обществеността в правотата на това решение на царевските общинари.