Никола Гюзелев няма да пее на бургаска сцена
Никола Гюзелев няма да пее на бургаска сцена / netinfo

Отпадна дългоочакваната изява на световноизвестния български бас Никола Гюзелев на бургаска сцена. Концертът от афиша на „Летни музикални празници 2009”, който бе насрочен за този петък от 19.00 часа в Бургаската опера, няма да се състои поради здравословни проблеми на оперния ас. 

Програмата на Летните музикални празници продължава на 8 август от 19.00 часа в залата на Операта с класическата постановка „Копелия” по музика на Лео Делиб. Хореографията и режисурата е на проф. Хикмет Мехмедов, а участие в нея ще вземат балета на ОФД – Бургас, възпитаници от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров” и танцьорите от формация „Black Style”. 

Тазгодишното издание на фестивала, организиран от Община Бургас и Оперно-филхармоничното дружество в гада, бележи силен интерес и предизвика заслуженото внимание на почитателите и ценителите на голямото оперно изкуство. Предстоящите опери „Набуко” от Верди /12 август/ и „Мадам Бътерфлай”, с режисьор Александър Текелиев /21 август/ са едни от основните акценти в програмата на фестивала. 

Тържественото закриване на „Летни музикални празници Бургас 2009” ще бъде на 28 август с концерт на Орлин Горанов, Добрина Икономова, Екатерина Тупарова, Пеньо Пирозов и Олга Динова в „Перлите на оперетата и мюзикъла”.