Бебета, майки и татковци влязоха в луда спортна надпревара на игрището в Поморие
Бебета, майки и татковци влязоха в луда спортна надпревара на игрището в Поморие / netinfo
На многофункционалната спортна площадка до „Руски паметник“ в Поморе се състоя едно от най-забавните, атрактивни и емоционални състезания в града. Родители и деца на възраст от 6 месеца до 3 години се включиха в уникалния спортен празник Победители с мама и татко“, организиран от Община Поморие.
Веселата надпревара стартира с нелеката спринтова дисциплина за бебета от 6 до 9 месеца „скоростно пълзене“ или по-известна като „4х4 – четири метра на четири крака“. По всичко личеше, че състезателите са работили много с личните си треньори – мама, татко, баба, дядо и приятели. След маратонците с памперси, последва групата на автомобилистите. Спазвайки правилата за безопасност на движението, водачите на бебешки колички влязоха в луда надпревара. Състезанието бе толкова оспорвано, че успя да разсъни дори и най-спокойните и поспаливи пасажери.
Игрите за различните възрастови групи включваха събиране на балони, даване на целувки и правилно подреждане на надпис „Обичам Поморие“.
Победителите се окичиха с медали, но подаръци, осигурени от Община Поморие, имаше за абсолютно всички състезатели, В рамките на днешното събитие награди получиха и участниците в конкурса за рисунка „Моят любим спорт“.