наводнение
наводнение / netinfo
Четири семейства са били настанени в общински жилища в Бургас след наводнението
Екипи на „Дезинфекционна станция“ – Бургас са обработили всички засегнати от наводнението къщи в село Равнец. Това съобщи за „Дарик“ управителят на общинското звено инж. Нели Бойчева. По думите й, към момента работата продължава в кв. „Горно Езерово“ и село Братово, където наводнените къщи са по-малко.


Варненци в помощ на Камено


„Ако се наложи да помогнем с наш екип на община Камено за справяне със ситуацията в селата Ливада и Черни връх сме готови да се откликнем. Извършваме всички необходими дейности, за да се предотврати разпространението на епидемии от коремен тиф, хепатит А, дезинтерия и др. Обработваме районите с препарати на хлорна основа, които са най-ниско токсични", каза Бойчева.

Днес стана ясно, че издирването на изчезналата Стоянка от село Черни връх ще продължи на по-късен етап. Възрастната жена е в неизвестност вече шести ден. Двете мащабни акции за издирването й в края на миналата седмица се оказаха неуспешни.
 

Пречиствателната станция в Горно Езерово вече работи



Полицаи, пожарникари и доброволци претърсиха огромна част от района около селото. Заради силния вятър обаче, издирването в Мандренското езеро от водолази се отлага за по-късен етап.
 
"Четири семейства от село Равнец са били настанени в общински жилища в Бургас", съобщи тази сутрин кметът на Бургас Димитър Николов.