/ Пресцентър Община Бургас
Възстановителните дейности след наводнението в Бургаско ще продължат и през почивните дни.
 
Днес и утре също ще се работи по отводняване, почистване и неотложно възстановяване на повредената инфраструктура в Община Бургас. Това съобщиха от пресслужбата й.
 
Бедствие в Бургаско, наводненията взеха жертви (СНИМКИ/ВИДЕО)

Готов е списъка със семействата, на които Община Бургас ще помогне със строителни материали за домашен ремонт и нова бяла битова техника. Вече са изпратени раници, учебници, тетрадки и учебни помагала за всички деца от село Равнец, които са ги загубили в бедствието.
 
Дават помощи на пострадалите при наводненията в Бургаско

Домашен социален патронаж на място ще прецени има ли хора, които имат нужда в следващите дни да им се доставя у дома топла храна. В понеделник служители на "Дезинфекционна станция"-Бургас ще започнат да третират пострадалите райони, за да не се развият болестотворни организми от влагата.
 
Димитър Николов: Щетите след наводнението са за милиони

Кметът Димитър Николов няма да отмени частичното бедствено положение до понеделник, информираха от Община Бургас.
 
Военнослужещи от Флотилия бойни и спомагателни кораби в следващите няколко ще продължат да участват в мероприятията по ликвидиране на последствията от наводненията в областта. В акцията ще се включат и военнослужещи от формированията на Сухопътните войски и Военновъздушните сили, дислоцирани в гарнизон Бургас.
 
Няма опасност от екологична катастрофа в Бургас

В неделя доброволци от Бургас ще се отправят към село Ливада за да помогнат на хората да се върнат по-бързо към нормалния начин на живот. Организаторите на доброволческата акция призовават, всеки който желае да участва да бъде обут с ботуши или кубинки. Който има възможност да носи кирки, лопати, колички за извозване на боклук и кал.