Николина Ангелкова
Николина Ангелкова / Снимка: Лалка Димитрова
„За първи път стартирахме с наша приемна по Черномирето в Слънчев бряг. Дойдоха доста хора, като оплакванията бяха свързани най-вече с предлагане на нелицензирани туристически услуги“. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

„С Комисията за защита на потребителите и с Икономическа полиция направихме проверка на туристическите бюра, за които получихме сигнали. В едно от бюрата установихме, че има изтекла застраховка на туроператора, което е основание за заличаването му“, каза министърът.

„България е позната като дестинация, която предлага изключително добро качество на добра цена. Това го показват цифрите, които имаме до момента. За последните три години имаме 31% ръст на чуждестранните туристи, което е 9,2 млн. Имаме над 8,4 млн. лв. приходи, както и 27 млн. реализирани нощувки. Това ни поставя в топ 5 на Европа за миналата година”, посочи още Николина Ангелкова.
 
Според нея законът защитава дюните от строителите. „Когато се установи такова строителство, то се явява незаконно и следва да бъде незабавно съборено”, подчерта тя.